СТАТТІ

  Статті Технічні характеристики стаціонарних бетононасосів

Технічні характеристики стаціонарних бетононасосів

Технічні характеристики стаціонарних бетононасосів
Стаціонарні бетононасоси не здатні переміщатися своїм ходом, для їх перевезення використовується додаткова транспортна техніка. Існують пересувні і не пересувні моделі. Пересувні розміщуються на одноосьовому шасі і обладнані системою кріплення за типом автомобільного причепа.


В не пересувних установках колісна база відсутня, вони транспортуються в кузові вантажного авто, як будь-яка інша стаціонарна техніка.




Наступним важливим параметром, після мобільності, є тип приводу насосного пристрою. Техніка може приводиться в рух дизельним або електродвигуном. Деякі більш складні моделі можуть зажадати одночасного використання і дизельного палива, і електрики. Електропривод харчується, як правило, від мережі 380 В. Якщо в місці планованої установки бетононасоса доступу до електромережі немає, то потрібно вибирати автономну станцію, здатну працювати тільки на дизельній тязі.



Перша характеристика, яка вказується в специфікації до бетононасосів - це максимальна технічна продуктивність. Даний показник відображає кількість кубометрів розчину, яке насос здатний подавати на вхід в бетоновод за 1 годину. Зазвичай, для самих початкових моделей, цей показник починається з 20 м³ / год. У потужних корейських і європейських установок паспортнапродуктивність може досягати 100-120 м³ / год.

Для вирішення більшості завдань продуктивності навіть малопотужних насосів буває досить. Умови заливки розчину, як правило, не дозволяють приймати суміш також оперативно, як її здатний видавати потужний бетононасос. Однак, цей параметр важливий тому, що безпосередньо впливає на інші дві технічні характеристики стаціонарного бетононасоса - максимальну висоту і дальність подачі.

Залежно від конструкції, деякі моделі здатні видавати досить тиску для підйому суміші на висоту до 300 м, а довжина горизонтального бетоноводу може досягати 1500 м. Найбільш слабкі бюджетні насоси розраховані на висоту подачі 30 м і дальність до 160 м.

Також важливо враховувати габарити, які можуть бути в межах від 3,8х1,4х1,5 для не рухомий установок до 7,2х2х2,6 для потужних мобільних станцій. У процесі роботи з певним розчином береться до уваги максимальна крупність заповнювача. Максимальна фракція для одних пристроїв може бути до 16 мм, для інших - до 80 мм. Стандартна величина діаметра бетоновода - 125 мм.
Повернутись до списку